Feedback metoden

Feedback-metoden "Observation, Følelse, og Det Gode Råd" er en struktureret tilgang til at give konstruktiv feedback.

Den hjælper med at skabe en klar og nyttig kommunikation ved at opdele feedback i tre hovedkomponenter:

 1. Observation (Det jeg ser):

  • Beskriv specifikke, objektive observationer af adfærd, ydeevne eller situationer. Det handler om at være præcis og undgå generelle udsagn. Brug konkrete eksempler og undgå fortolkninger eller vurderinger.

  Eksempel:

  • "Jeg har bemærket, at du ikke deltog i de seneste to møder."
 2. Følelse (Det jeg føler):

  • Udtryk dine egne følelser i forhold til observationen. Dette hjælper med at give feedback en personlig dimension og gør det klart, hvordan adfærden påvirker dig eller andre. Det er vigtigt at være ærlig, men også at udtrykke følelser på en konstruktiv måde.

  Eksempel:

  • "Jeg føler mig frustreret, når teammedlemmer ikke deltager aktivt i møder, da det gør det svært at opnå vores mål."
 3. Det Gode Råd (Det jeg foreslår):

  • Kom med konkrete forslag til forbedring eller ændring. Dette skaber en positiv retning for modtageren af feedback og hjælper med at omsætte observationer og følelser til konkrete handlinger.

  Eksempel:

  • "Mit forslag er, at vi alle aktivt deltager i møderne ved at forberede os og bidrage til diskussionerne. Det vil hjælpe os med at opnå bedre resultater som team."

Denne feedback-metode er kendt som "OFD-metoden" (Observation, Feeling, and Do), og den er nyttig, fordi den giver en struktureret ramme, der fremmer åben kommunikation og forståelse. Ved at adskille observationer fra følelser og inkludere konkrete forslag til handling, kan feedback være mere præcis, personlig og målrettet mod at skabe positive ændringer.

Tilbage til blog